Diner

Paprika – Tomatensoep (Vegan)

Paprika – Tomatensoep (Vegan)

Benodigdheden voor 4 - 6 personen

Ingrediënten

  • 300 gram rijpe trostomaten
  • 200 gram cherrytomaten
  • 500 gram rode paprika
  • 1 grote witte ui
  • 3 grote rode uien
  • 1 prei
  • 300 ml water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 tl. gedroogde rozemarijn of 4 takjes verse rozemarijn
  • 10 verse basilicumblaadjes

Kruiden

  • 5 tl. zout
  • 1 tl. peper
  • 1 tl. rode paprikapoeder
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 5 tl. komijnpoeder
  • 1 groente bouillonblokje (vegan)
  • 1 el. crème fraiche of Griekse yoghurt (topping)

Overig

  • Staafmixer (of blender)

Stap 1:

Was de tomaten en de paprika’s goed schoon. Snijd de tomaten, paprika’s en de rode uien grof in stukjes. Snipper de witte ui en de prei fijn en zet dit apart.

Stap 2:

Verwarm de heteluchtoven op 200 graden. Verdeel de tomaten, paprika’s en de rode uien in een ovenschaal. Besprenkel de groenten met olijfolie en gedroogde of verse rozemarijn. Rooster de groenten voor 20 min in de oven voor een intensere smaak.

Stap 3:

Verhit de zonnebloemolie in de kookpan en fruit de witte ui en prei. Voeg de kruiden toe; paprika, gember en komijn. Vervolgens voeg je de gegrilde tomaten, paprika’s, rode uien toe aan de pan. Schenk het water erbij en kruimel het bouillonblokje. Even een keer doorroeren zodat de smaken intrekken en breng het 25 minuten aan de kook op laag vuur. Voeg de verse basilicum toe en pureer de soep met de staafmixer en breng het op smaak met peper en zout.

*Indien je verse rozemarijn hebt gebruikt, verwijder deze takjes alvorens je gaat pureren.
*Indien je geen staafmixer hebt, is het ook mogelijk om een blender te gebruiken.

Stap 4:
Verdeel de soep over de kommen en garneer de soep met een lepel crème fraîche of Griekse yoghurt.

Tip:

Je kunt de soep een dag van tevoren maken. Eerlijk gezegd, de meeste soepen worden zelfs lekkerder. Alle ingrediënten en kruiden trekken dan goed in. Nadat de soep is afgekoeld, kan de soep in de koelkast of je kunt de soep invriezen afhankelijk wanneer je de soep wilt nuttigen. Eet smakelijk.