Lunch

Burrata met tomatensaus

Burrata met tomatensaus

Benodigdheden voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 stuks burrata
  • 4 stevige nectarines
  • 500 gram snoeptomaatjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el. olijfolie (geschikt voor bakken)
  • 2 el. groene pesto
  • 80 gram pijnboompitten
  • Vers stokbrood naar keuze

Kruiden

  • 1 el. Italiaanse kruiden
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. peper

Garnering

  • Verse basilicumblaadjes
  • Balsamicosiroop

Stap1:

Verhit de olijfolie in de pan en fruit de tomatenblokjes met de Italiaanse kruiden, gemberpoeder, zout en peper. Zorg dat het vocht verdampt zodat je een stevige tomatensaus aan overhoudt. Zet dit apart.

Stap 2:

Was de snoeptomaatjes en snijd ze door midden. Breng ze op smaak met olijfolie, groene pesto en peper.

Stap 3:

Was de nectarines en snijd ze in mooie partjes. Verhit de grillpan en wanneer deze warm is, leg dan de nectarines erop. Grill ongeveer 5 minuten of tot je duidelijke grill strepen te zien krijgt. Ik kies er altijd voor om nectarines met schil te grillen.

Stap 4:

Verdeel de tomatensaus over 4 borden. In het midden plaats je de burrata. Vervolgens verdeel je de gemarineerde snoeptomaatjes en de gegrilde nectarines eromheen. Voor de finishing touch, garneer het gerecht met pijnboompitjes, verse basilicumblaadjes en balsamicosiroop.