Scones met aardbeienjam
Benodigdheden voor 6 - 8 personen
Ingrediënten
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 30 gram suiker (2 el.)
- 2 tl. bakpoeder
- 50 gr zachte roomboter (ongezouten)
- 80 ml. half volle melk
- 5 tl zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 60 ml. slagroom
- 200 gram aardbeienjam
Overig
- Bakpapier
- Deegroller
- Uitsteekvorm (je kan ook een glas gebruiken)
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Zeef het bakmeel, bakpoeder en het zout in een kom. Voeg daarna de vanillesuiker en suiker toe aan de kom. Vervolgens voeg je de boter toe. Wrijf de boter met je vingertoppen door de droge ingrediënten totdat je een kruimelig beslag krijgt.
Stap 2:
Klop het ei met de melk los in een kom. Bewaar ½ el van het ei-melkmengsel voor het bestrijken van de scones. Voeg het mengsel aan het beslag (meelmengsel). Kneed het tot één geheel.
Stap 3:
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1.5 cm dik. Steek met het uitsteekvorm of met een glas 8 rondjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Bestrijk de rondjes met het achtergehouden ei-melkmengsel. Bak de scones in het midden van de oven, ongeveer 10 minuten totdat ze lichtbruin van kleur zijn. Bak ze niet te lang want dan drogen ze uit.
Stap 4:
Laat de scones afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf. Serveer de scones met jam, slagroom en eventueel vers rood fruit.